אם עברנו גרידה כחלק מתהליך ההפלה נועבר לחדר התאוששות. מדי פעם יבדקו לנו דופק ולחץ דם, וכן האם אנחנו מדממות. טבעי לדמם דימום חלש-בינוני ואפילו למצוא גושי רקמה בדם. סביר להניח כי נרגיש התכווצויות בשיפולי הבטן, שתדירותן תלך ותפחת במהלך חצי השעה הראשונה בהתאוששות. בחדר ההתאוששות נשהה בין עשרים דקות לשעה ומעלה, בהתאם לסוג ההרדמה שקיבלנו, סוג ההפלה שעברנו וההרגשה האישית שלנו. מבחינה פיזית, ההתכווצויות אינן מכאיבות מאוד ורוב הפסקות ההיריון מתבצעות בהרדמה מלאה או חלקית אשר מונעות את הכאב. במקרה של הפלה תרופתית, שאינה מתבצעת תחת הרדמה, ניתן לבקש משככי כאבים. יש גם נשים שנעזרות בשתייה חמה או בבקבוק מים חמים או כרית חימום המונחים על הבטן, כדי להרגיע את הכאב.
מומלץ מאוד להגיע עם מישהו/י שיוכלו לקחת אותנו הביתה, כיוון שאם קיבלנו טשטוש בעירוי או הרדמה כללית אסור לנו לנהוג. לפני שנלך הביתה נקבל מרשם לאנטיביוטיקה למניעת זיהום ותרופה האמורה לווסת את הדימום למינימום. כמו כן נקבל מידע לגבי הדברים שניתן לצפות להם במהלך הימים הקרובים ולגבי סימנים שיכולים להעיד על בעיה. חשוב לוודא כי אנחנו יודעות לאן להתקשר במקרה של בעיה.
ניתן לחזור לפעילות מינית כשבועיים עד חודש לאחר ההפלה, במקביל להפסקת הדימום הנרתיקי. מכיוון שאנחנו עלולות להרות זמן קצר אחרי הפלה, אפילו לפני קבלת הווסת, חשוב להשתמש באמצעי מניעה אם איננו מעוניינות בהיריון. ניתן להשתמש ברוב אמצעי המניעה מייד לאחר ההפלה (ראו טבלה בהמשך).
בפגישת המעקב, הנקבעת לרוב כשבועיים לאחר ההפלה, הרופא/ה יבדקו את התאוששותנו הפיזית והפסיכולוגית. רובנו מרגישות טוב ואינן סובלות מבעיות אחרי הפלה, אבל באותה מידה טבעי להרגיש עייפות או התכווצויות מספר ימים אחריה. חלק מאיתנו לא מדממות כלל לאחר הפלה בעוד אחרות סובלות מדימום מתון, שעלול להפסיק ולשוב. תופעות היריון מסוימות, כדוגמת בחילות, עלולות להמשיך כיומיים לאחר ההפלה. אם מדובר בהיריון מתקדם, עלולה גם להופיע לאחר ההפלה הפרשת חלב מן השדיים. ניתן להימנע מכך על ידי לבישת חזייה לוחצת ויש שנעזרות גם בעלי כרוב מבושלים (פושרים) המונחים בתוך החזייה ומסייעים בייבוש החלב. ניתן גם ליטול תרופות מסוג אגוניסטים לדופמין, כדוגמת קאברגולין (Cabergoline), דרך הפה.
השהות בבית-החולים
משך השהייה בבית-החולים משתנה על פי אופן ביצוע הפסקת ההיריון ובתי-החולים השונים. במרבית המקרים מדובר בשהייה קצרה יחסית והפסקת ההיריון מתבצעת תוך מספר שעות ומוגדרת כאשפוז יום. בהליכים מסוימים של הפלה צריך להגיע פעמיים לבית-החולים, בכל פעם למספר שעות.
הפלה עד השבוע ה-7 להיריון: בשלב זה של ההיריון ניתן לבצע הפלה תרופתית. בחלק מבתי-החולים נעשה ההליך במסגרת מחלקת נשים ובחלק במסגרת אשפוז יום. ההליך כולל שני שלבים: בליעת כדורי מפיפרסטון והשגחה רפואית של שעתיים. 48 שעות לאחר מכן, יהיה עלינו לחזור לבית-החולים לבליעת כדורים מכווצי רחם (מיזופרוסטול) ולהישאר להשגחה של שש שעות. אם, מסיבה כלשהי, יתפתחו סיבוכים, נאושפז בבית-החולים.
הפלה אחרי השבוע ה-7: בשלב זה נעשה ההליך באמצעות גרידה. גם כאן קיים שוני בין המסגרות הרפואיות – בתי-חולים מסוימים מבצעים גרידות עד שבוע 12 בלבד ואחרים עד לשבוע 18. נוכל להשתחרר מאשפוז או מאשפוז יום מספר שעות לאחר הגרידה.
הפלה בשלב מתקדם (13–22 שבועות): הפסקת ההיריון מתבצעת בדרך של זירוז לידה. הליך זה נעשה בבתי-חולים בלבד ולא במרכזים כירורגיים (מרפאות מורשות), שם מותר לבצע הפסקות עד השבוע ה-10 בלבד. ההליך כרוך באשפוז של יומיים או שלושה.
הפלה אחרי גיל 23 שבועות: התהליך אורך מספר שעות ולפעמים מספר ימים, וכרוך באשפוז של יומיים או שלושה.