אנחנו. הנשים, הילדות, הבחורות והנערות שאנחנו. רק אנחנו צריכות להחליט מה קורה עם הגוף שלנו. לרוב אין מדברים על ההתלבטויות, החששות והפחדים מההיריון. נשים רבות מדווחות שלא מצאו מרחב מספק לדיאלוג נטול שיפוט והאשמה כאשר רצו להעלות ספקות לגבי היכולת שלהן להמשיך בתהליך, ולהיות שלמות איתו ועם חוויית ההורות בכללותה.
ייתכן שההריון הזה הוא מתנה משמיים עבורנו, ייתכן שההריון הזה הוא הסיבוך הכי גדול בעולם, ייתכן שההריון הזה הוא דווקא נעים ונחמד ובא בדיוק בזמן בלי שהתאמצנו יותר מדי, ייתכן שההריון הזה מזכיר לנו שאנחנו צריכות למצוא שותפים לדרך ההורות לפני שאנחנו מתחילות לפסוע בה, ייתכן שההריון הזה טומן בחובו סיכונים לנו או לעובר, כל אחת מאיתנו נושאת עימה את סיפור חייה, ועל כן כל אחת מאיתנו צריכה להחליט מהו היחס שלה להריון שלה.
הצעד הראשון הוא לדעת מה קורה בגוף שלנו. אם אנחנו מרגישות שגופנו עובר שינויים פתאומיים, אם אנחנו מבחינות כי הווסת מאחרת ואנחנו יודעות שקיימנו יחסי מין לא מוגנים, מומלץ לבצע בדיקת היריון מוקדם ככל האפשר. בדיקת ההיריון תגלה לנו את מצבנו ותאפשר לנו לקבל החלטות מושכלות הנוגעות לעתידנו ולעתיד העובר.
הצעד השני הוא להתייעץ עם האנשים שאיתם אנחנו מרגישות בטוחות. אנחנו יכולות להתייעץ עם ההורים, עם חברים וחברות, עם בני או בנות הזוג, עם היועצת בבית ספר, עם כל מי שיכול להשתתף איתנו בלבטים ולעזור לנו להגיע להחלטה
הצעד השלישי הוא קבלת מידע נוסף. אם החלטנו לבצע הפלה, כדאי שנדע כי 20 אלף הפלות מבוצעת בישראל מדי שנה וכי מדובר בהליך רפואי פשוט ונפוץ יחסית. מומלץ לקרוא על ההליך הצפוי לנו, הידע יוכל לסייע לנו לקבל החלטה ולחוש שליטה במצב.
בישראל מתרבים ומתחזקים הקולות שמנסים לגייס את הגוף שלנו למען מטרות שונות, תוך דחיקת הנשים שאנחנו אל שולי ההחלטה, ותוך ניצול הון כספי וסימבולי.על כל אישה לקחת חלק במאבק המשותף הזה למען זכות האישה על גופה כדי שכל אחת מאיתנו תוכל להיות בטוחה שבבוא היום תהיה היא זו שתקבל את ההחלטה הנכונה עבורה.
גם את רוצה לעזור?
אם גם לך יש חוויה, מחשבות או מידע שתרצי לחלוק, נשמח לפרסם בכפוף לגישת האתר.
תגובה אחת בנושא “אנחנו נחליט – במקום מניפסט”
סגור לתגובות.