אם ברצוננו לעבור הפלה ואנחנו עומדות באחד מהקריטריונים שהוצגו, סביר להניח שנקבל אישור מהוועדה ללא כל בעיה. במרכזים רפואיים פרטיים עלות הוועדה זהה, ולעתים העובדת הסוציאלית והרופאים/ות מגלים גמישות רבה יותר וינסו לבדוק איזה סעיף בחוק פועל לטובתנו בצורה הטובה ביותר. החוק לא מתייחס למקרה של דחייה ואינו קובע האם אפשר לגשת לוועדה נוספת. בפועל אין קשר בין הוועדות, כך שאם ועדה אחת דחתה את בקשתנו נוכל לגשת לוועדה אחרת להפסקת היריון.
חיסיון רפואי
אם אנחנו יולדות מחוץ לנישואים או נמצאות בסיכון רב מסביבתנו החברתית-תרבותית, יעשו בתי-החולים מאמצים מיוחדים לשמור על פרטיותנו: נאושפז במחלקת נשים על מנת שלא ניחשף כיולדות, ואף על פי שפרטינו נשמרים במערכת בית-החולים (חלק ממערכות הרישום ממוחשבות וחלקן ידניות), יש להדגיש כי אנשי ונשות הצוות בבית-החולים אמונים על הסודיות ואינם רשאים לחשוף מידע בפני אף אדם מלבדנו. בעת הקבלה נירשם במחשב כ"קבלה חסויה", וכל מי שינסה לברר אם אנו נמצאות בבית-החולים יקבל תשובה שלילית. מאמצים דומים לשמירת הפרטיות נעשים גם עם מידע רגיש, שמאופסן בנפרד או באופן חסוי יותר. כך למשל, אם אנחנו יולדות ומוסרות את הילד/ה לאימוץ, הם יירשמו תחת כתובת השירות למען הילד, ושום מידע הקשור בוולד לא יגיע לכתובתנו הפרטית או למשפחתנו.
אם שאלת הרישום מטרידה אותנו, כדאי לברר עם בית-החולים כיצד אפשר לסייע לנו בעניין זה. בקופות החולים יש רגישות לעניין ונעשים מאמצים להימנע מחשיפה. אם אנחנו בנות פחות מתשע-עשרה, יש להדגיש את הבעייתיות כבר בעת קבלת ההתחייבות להפלה מקופת החולים, כדי לנסות ולמצוא פתרון נקודתי. מקרים אלה דורשים תשומת לב מיוחדת כיוון שהמידע עלול להיחשף בפני הורינו, בפרט אם נדרשת השתתפות עצמית על התחייבויות שמוציאה הקופה והתשלום יורד מחשבון הבנק של ההורים או שהם מקבלים פירוט של ביקורי המרפאה של בני המשפחה.
ההכנות לוועדה
אם אנחנו נשואות והחלטנו שאיננו מעוניינות ללדת כי היריון נוסף יקשה עלינו מנטלית או רגשית, נוכל לפנות לפסיכיאטר/ית ולהציג בפני הוועדה את חוות הדעת שלו/ה על הנזק הנפשי הצפוי לנו. אם מדובר בפגם גנטי, עלינו להציג בפני הוועדה אישור מיוחד של רופא/ה המתמחה בפגמים גנטיים.
בעת פנייה לוועדה יש להציג תעודת זהות ואישור היריון. אישור היריון הוא צילום אולטרה-סאונד שמתקבל באולטרה-סאונד וגינאלי ומתעד את גיל ההיריון. אם לא הגענו עם אישור היריון, נתבקש לגשת לצילום לאחר מילוי פרטינו. במקרים מסוימים גם אלו מאיתנו שמגיעות עם צילום מתבקשות לעשות צילום נוסף, עדכני יותר (בדרך כלל מדובר במקרים של מומים עובריים. ראו בהמשך, "הפסקות היריון בטרימסטר שני ושלישי").
חשוב לזכור כי אנחנו רשאיות לגשת לכל מרכז רפואי שבו נבחר. אם נוח לנו לפנות לוועדה שלא נמצאת באזור מגורינו, זכותנו לגשת לוועדה במקום אחר. מומלץ מאוד לבדוק מראש מהן שעות הקבלה של הוועדה שאליה החלטנו לפנות, כדי להבטיח שנגיע ביום לא עמוס ונקבל את השירות הטוב ביותר, כפי שמגיע לנו.
לפני הגעה לוועדה להפסקת היריון מומלץ לברר
§ את שעות קבלה של הוועדה.
§ המסמכים הנדרשים לצורך הדיון בוועדה.
§ אם אין מענה בטלפון של הוועדה ניתן לנסות באמצעות המרכזייה או מוקד לקביעת תורים.
תנאים רפואיים שכדאי לדעת לפני הפגישה עם הוועדה
§ אילו סוגי הפלות עומדות לרשותי בהתחשב במצבי הרפואי והשבוע של ההיריון?
§ באילו סוגי הרדמה אני יכולה לבחור?
§ האם יש משהו בהיסטוריה הרפואית שלי שכדאי שהרופאים/ות יידעו לפני ההפלה?
§ במקרה שאני נשאית איידס, האם אוכל להפיל בבית-החולים שבו בחרתי?
§ במקרה שאסבול מתופעות לוואי, האם אוכל לקבל טיפול במחלקה שבה נעשתה ההפלה?